Hoe nu verder? 'Stappen gezet en ook geduld hebben, heel veel geduld'

Datum: 9 maart 2018

Na het raadsbesluit in december 2017 gaven we samen met de gemeente een voortvarend vervolg aan de verdere realisatie van Park Leudal-Oost. Zo ontvingen we in februari een voorschot op het voorbereidingskrediet. Hiermee hebben we forse stappen kunnen zetten voor de mogelijke komst van de wielerbaan op het park. Stappen die ook cruciaal zijn in verband met mogelijke budgetten vanuit de provincie. De inrichtingsschets is zelfs al gereed en hebben we afgelopen week met enkele primaire gebruikers van het buitenterrein (o.a. RKSVN, LTV Neer (tennis), LRV de Neer en PC Neer – paarden en ponyclubs). Met aangenaam verraste, enthousiaste reacties! Komende week volgt nog o.a. het zwembad. 20 maart presenteren van het ontwerp aan onze samenwerkingspartners, omwonenden en overige geïnteresseerden.

Geduld, heel veel geduld
Om daadwerkelijk stappen te kunnen zetten voor de aanpassingen van het sportpark en de hal, moesten én moeten nog steeds zaken helderder worden in overleg met de gemeente, zowel ambtelijk als bestuurlijk. Dat vergt tijd en geduld. Veel tijd én heel veel geduld. We zijn inmiddels drie maanden verder! En dat terwijl we, met al vele jaren achter de rug en een positief raadsbesluit, nu eindelijk eens tempo willen maken. Het is nog niet zo eenvoudig om te achterhalen wat het raadsbesluit nu daadwerkelijk betekent. We blijven geloven in onze eigen kracht als burgerinitiatief om ook nu weer tot een concreet vervolg te komen. Zoals we al vaker hebben bewezen. 

De eerdere steun en het gestelde vertrouwen vanuit zowel verenigingen als zeker ook de (toekomstige) raadsleden is zeer welkom, nu en in de toekomst bij de verdere uitvoering.