Wielerbaan en MTB-park: steun nog meer kampioenen en start commissie

Datum: 31 januari 2018

Na het positief besluit van de gemeente Leudal om geld te investeren in Park Leudal-Oost is de nieuwe commissie Wielrenbaan/ MTB-park van start gegaan. John van Haeff van TC 't Naers Peloton en Edwin van Pol, één van de initiatiefnemers van Park Leudal-Oost van het eerste uur, maken hier onder andere deel van uit. Zij nemen ons graag mee in de laatste ontwikkelingen en de steun die we van nog meer kampioenen krijgen!

Gesprek provincie
Edwin van Pol: “We zijn aan de slag gegaan met de verdere voorbereidingen voor de verlichte wielerbaan en MTB-park op Park Leudal-Oost.” John vult aan: “Begin maart 2018 staat er een overleg gepland met gedeputeerde Ger Koopmans van de Provincie Limburg. Samen met de gemeente Leudal gaan we het gesprek aan en de provincie overtuigen van onze plannen om te komen tot een Veilige Wieleromgeving in Midden-Limburg voor zowel wielrenners als MTB’ers. Volgend op een eerder positieve reactie in de Statencommissie eind vorig jaar.

Steun MTB-kampioen Bas Peters
John: “De planning is om een MTB-park van twee tot drie kilometer samen met een 800m-wielerbaan op Park Leudal-Oost neer te leggen. We zijn daarbij zeer blij met de ondersteuning van mensen, zoals Bart Brentjens (oud-Wereld- en Olympischkampioen MTB) en sinds kort ook Bas Peters (oud-Nederlands kampioen MTB, zie foto) voor het MTB-park. Bas: “Ik vind het met name belangrijk, dat er een veilige MTB-omgeving en een goede trainingslocatie komt voor de jeugd. De jeugd heeft de toekomst.” “Met de input van onder andere deze kampioenen input zorgen we er voor, dat we straks een zeer interessant, gevarieerd MTB-park op Park Leudal-Oost hebben liggen”, vertelt Edwin.

“En er zijn nog meer kampioenen die ons steunen”, vervolgt John. “Zoals Frans Maassen (oud-Profwielrenner, Tour de France-etappewinnaar, ploegleider Lotto-NL Jumbo) en Roy Curvers (profwielrenner Team Sunweb) voor de wielrenbaan. De 800m-wielrenbaan moet voor iedereen toegankelijk worden: zowel voor de recreatieve wielrenner als ook voor profwielrenners.”