'Vul blinde vlek in Midden-Limburg in' - spreektekst Naers Peloton in commissie Sociaal

Datum: 28 november 2017

Geachte commissieleden,

Als voorzitter van ’t Naers Peloton vertegenwoordig ik de op twee na grootste fietsvereniging van de provincie Limburg met meer dan 130 leden en wij hebben ons met 9 andere fietsverenigingen en organisaties in Midden-Limburg gecommitteerd aan het plan Park Leudal-Oost.

Ons doel is het creëren van een veilige fietsomgeving voor het Mountain Biken en het wielrennen.

Midden-Limburg is altijd al leverancier geweest van wielertalent zoals Frans Maessen, Roy Curvers en Bart Brentjens. En je mag aannemen dat met de huidige generatie wielersporthelden als Tom Dumoulin, Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Chantal Blaak opnieuw onze jeugd geïnspireerd zal worden om te gaan fietsen, zij willen net zo goed worden als hun idolen en vanuit vitaliteit is dit een gezonde ontwikkeling.

De provincie Limburg heeft er zelfs een speerpunt van gemaakt, stimuleert deze ontwikkeling en heeft financiële fondsen ter beschikking om deze initiatieven te ondersteunen om in elke regio een veilige wieleromgeving te creëren.  In Zuid- en Noord-Limburg zijn reeds wielerparken aangelegd alleen Midden-Limburg is nog een blinde vlek.

In de afgelopen drie jaar hebben zich alleen al in Midden-Limburg drie zeer ernstige ongelukken voor gedaan met wielrenners waarvan één met dodelijke afloop op de Heibloem. Dat is de reden waarom wij hier met 10 fietsverenigingen en organisaties staan uit Midden-Limburg. Wij willen de jeugd aan het sporten krijgen maar ontberen het aan de juiste faciliteiten.

Het Park Leudal-Oost voorziet in een verlichte MTB-baan en een professionele wielrenbaan en kan daarmee deze laatste blinde vlek invullen. Wij doen nog een laatste oproep aan de commissieleden, neem uw zorgplicht serieus en creëer samen met Park Leudal-Oost een multifunctioneel sportpark wat tevens voorziet in een veilige wieleromgeving.

Dank voor uw aandacht.

 

John van Haeff

Voorzitter ’t Naers Peloton