Presentatie in commissie Sociaal, op naar raad in september.

Datum: 25 juni 2018

Presentatie in commissie Sociaal, op naar raad in september: zet 25 september in je agenda!

Dinsdag 18 juni waren we te gast bij de commissie Sociaal van de gemeente Leudal. Patrick Geraedts, voorzitter ’t Maasveld, nam de (nieuwe) commissieleden eerst mee in het ontstaan en waarom van ’t Maasveld. Daarna vervolgde hij met wat we afgelopen half jaar gedaan hebben en waar we momenteel naar toewerken: naar het raadsbesluit in september 2018 op het totaal concept. Hij nam de aanwezigen ook mee in een dagje op ’t Maasveld.

Afgelopen half jaar
In december 2017 besloot de gemeenteraad door te gaan met Park Leudal-Oost (nu 't Maasveld). Met   1 miljoen voor investeringen Open Club, 500.000 voor de  renovatie van de spantenhal en medewerking te verlenen aan de realisatie van de wielerbaan. In eerdere nieuwsbrief berichtte we al onze conclusie dat er met de uitvoering van het raadsbesluit een financieel te kort ontstaat.

Afgelopen half jaar waren we volop in verbinding met de gemeente (ambtelijk). O.a. over de interpretatie van het raadsbesluit. Nader onderzoek leidde vervolgens tot het ambtelijk voorstel om te gaan werken met een vergoeding voor diensten. Dit voorstel kan rekenen op draagvlak vanuit de beheersstichting ‘t Maasveld én kent ook een positieve reactie van de toenmalig wethouder Stan Backus. We werken nu toe naar een totaal concept (inclusief wielerbaan) dat we, inclusief financieel voorstel, ter besluitvorming voorleggen in de gemeenteraad van september 2018. Fijn dat we hierbij ook de op steun van  de nieuwe wethouder Robert Martens kunnen rekenen.

 Zet dinsdag 25 september 2018 alvast in je agenda en ben er bij!

 Kijk hier voor de volledige presentatie aan de commissie.