In de schijnwerper: Naers Peloton, veilig MTB voor jeugdige MTB

Datum: 12 december 2016

't Naers Peloton is een recreatieve fietsclub in Midden-Limburg die onder het motto: 'samen uit, samen thuis' sportiviteit combineert met gezelligheid. De helft van de 130 leden is zowel actief op de wielrenfiets als op de mountainbike. Met zo’n dertig dames heeft het peloton een kleurrijke samenstelling. Vanuit ‘t Naers Peloton zijn ook enkele leden betrokken bij de werkgroep MTB Park Leudal-Oost.

 “De realisatie van het MTB Park Leudal-Oost gaat als een magneet werken op jeugdige MTB'ers,” verwacht John van Haeff, voorzitter van 't Naers Peloton. “Van belang is dat deze uitdagende sportieve sport ook binnen veilige kaders bedreven kan worden. Voor ’t Naers Peloton is dit aanleiding om een kader te vormen: een kader van leden die middels de opleidingen van de Wieleracademie geschoold worden om MTB-jeugdleden te coachen. Met een competent kader wordt de mogelijkheid geboden om de MTB-sport spelenderwijs en binnen een verantwoorde omgeving te beoefenen. Op Park Leudal-Oost dan wel op de beoogde nieuwe MTB-routestructuur in Midden- en Noord-Limburg. De MTB-basisopleiding voor de jeugd start in januari 2017.”

(Aspirant) leden van ’t Naers Peloton kunnen zich aanmelden voor de kader training jeugd MTB tot 20 december via bijgaande link.

Voor meer informatie over 't Naers Peloton, klik hier