Verlicht MTB-park en MTB-routestructuur

Datum: 10 december 2016

“Met een groepje zijn we bezig zijn om te komen tot de realisatie van een verlicht MTB-park op Park Leudal-Oost en een MTB-routestructuur door Midden-Limburg” aldus Edwin van Pol. “Het project heeft enige terugslag gehad door gemeentelijke perikelen. Inmiddels is er binnen de gemeente Leudal iemand aangenomen: Loes Peters. Zij heeft onze aanvraag, van enkele maanden geleden, voor het verder ontwikkelen van onze plannen opgepakt. En daarover kunnen we tot op heden alleen maar positief over zijn.“

Legio mogelijkheden
“Deze maand nog gaan we met een deel van de werkgroep MTB Park Leudal-Oost, de Gemeente Leudal, Huis voor de Sport Limburg en Routebureau Midden- en Noord-Limburg samen aan de slag. Vooral om een definitieve richting te kiezen, want er zijn legio mogelijkheden. Denk maar eens verschillende soorten MTB-routes: brede paden, aangelegde stukken routes (met houten tracks) er in, single tracks, combinatie met een reeds vast aangelegde route, zoals o.a. in Meijel. Maar ook de aanleg van nieuwe routes of gebruikmaken van bestaande bossen, naar de overkant van de Maas gaan d.m.v. fietsbrug in Buggenum (naast of onder het spoor) richting Roermond en nog veel meer mogelijkheden.

Zo zijn er meerdere gemeentes, die net zoals ons en de gemeente Leudal, interesse hebben om een MTB-routestructuur op te gaan zetten. Hoe prachtig zou het zijn, als er gekoppelde MTB-routes komen in zowel Midden-Limburg en Noord-Limburg”, vertelt Edwin van Pol namens de werkgroep MTB Park Leudal-Oost.

Nieuwe ATB-route in Meijel en MTB-toertocht door het Leudal
Begin december is een nieuwe, permanente route van ongeveer tien kilometer geopend in de Simonshoekse bossen in Meijel. Start bij de parkeerplaats Nederweerterdijk 1 in Meijel. Deze gemarkeerde route van TWC de Vélo sluit aan op de MTB-route in Neerkant. Kijk ook maar eens op http://www.mtbroutes.nl/

En dichterbij huis: Tweede Kerstdag organiseert Wielerevenementen Leudal in samenwerking met Staatsbosbeheer een MTB-toertocht door het prachtige Leudal.