Groen onderhoud Maasweg

Datum: 23 maart 2016

Wie komende dagen langs Sportpark Ligteveld rijdt, zal het ongetwijfeld opvallen: de bermen langs de Maasweg worden opgeknapt! Mooi om te zien hoe voortvarend de gemeente Leudal vervolg geeft aan onze wens.

Fred van der Leeden, Park Leudal-Oost vertelt: “Medio maart zaten we met diverse vrijwilligers van Park Leudal-Oost en de gemeente Leudal om de tafel over de aanpak van groenvoorziening op en rondom het park. Net twee weken later is het er al letterlijk werk in uitvoering. Mooi dat de berm langs de Maasweg al zo snel wordt meegenomen.

Rondom de parkeerplaats is nu de lage beplanting weggehaald. Daarvoor komt gras terug. Er wordt ook nog een haag geplant. Zo’n 80 centimeter tot een meter, met het oog op de toekomst als de hekken rondom het park weggaan. Het is de bedoeling dat het parkteam dit gaat onderhouden en de haag plant.

De lentekriebels dringen op meer plekken door. Ook de vrijwilligers van het zwembad en tennisclub zijn alweer enthousiast bezig met het groen zodat het park er weer fraai bij ligt.