Jenny van Sint Fiet: Zo mooi om dingen te combineren

Datum: 14 juni 2015

Dat Park Leudal-Oost leeft, blijkt wel uit de vele reacties. En aan enthousiasme gebrek. Zoals bij Jenny van Sint Fiet van Kinderdagverblijf Tante Pollewop met ook buitenschoolse opvang. Het kinderdagverblijf is één van de 18 ondertekenaars van de intentieovereenkomst voor Park Leudal-Oost begin dit jaar. “Ik zie inderdaad alleen maar kansen, meerwaarde,” vertelt Jenny, waarna ze haar verhaal vol energie vervolgd.

 “Het is heel leuk om buitenschoolse opvang te combineren met sportgelegenheden. Maar zeker ook met activiteiten samen met ouderen,” aldus Jenny van Sint Fiet. “Onder begeleiding kunnen kinderen aan allerlei sport- en spelactiviteiten deelnemen en ontdekken welke sport ze leuk vinden. Ik denk dan aan het aanbieden van een breed sportprogramma en de mogelijkheid om mee te doen met verschillende sportclinics. Natuurlijk in samenwerking met de verenigingen en misschien wel de CIOS. Het aanbieden van sport gedurende het verblijf op de buitenschoolse opvang (BSO) geeft een aantal voordelen. Zo hoeven ouders bijvoorbeeld niet ’s avonds nog eens met hun kinderen naar de sportclub.  Het initiatief van dit park biedt ook kans om de kinderen in contact te brengen met de ouderen. Als het park wordt uitgebreid tot een cultureel ontmoetingscentrum, dan komt jong en oud individueel aan zijn trekken en ook het samenzijn komt aan bod. Hoe leuk en vooral leerzaam voor beide generaties is het, als ze samen spelletjes kunnen doen of samen muziek kunnen maken. We zien dit nu ook al terug bij onze peutergroep waar we een lieve vrijwilligster op leeftijd hebben werken. De kinderen zijn dol op Oma en Oma is dol op de kinderen. Er zijn mooie kruisbestuivingen mogelijk.”

Met een grote glimlach op haar gezicht vertelt Jenny verder. “Het is leuk om dit zo samen te doen. En met elkaar mee te denken. Het zou dus geweldig zijn als bijvoorbeeld ook andere verenigingen, zoals de seniorenvereniging naar Park Leudal-Oost komen. Dan moeten we wel goed kijken naar de toegankelijkheid. Met name de afstand vanaf het parkeren naar het gebouw toe. Leuk om met elkaar te verkennen en kijken waar we elkaar kunnen versterken in Park Leudal-Oost.”