70 wielrenners bijeen op ‘t Maasveld

Datum: 10 maart 2023

Ruim 70 wielrenners uit heel Limburg staken op donderdag 9 maart de koppen bij elkaar tijdens de WielerInfoSessie op sportpark ‘t Maasveld.

In de vernieuwde sporthal kregen ze tekst en uitleg over de herontwikkeling van het sportpark van stichtingsvoorzitter John van Haeff. Waaronder de voor 2024 geplande nieuwe wielerbaan van 800 meter lang en 9 meter breed evenals het 1,5 hectare grote Bike Park voor cyclecrossers en mountainbikers. Een aantal wielrenners gaf direct aan mee te gaan werken om een en ander handen en voeten te geven.

Bestuurslid Roy van Rijt nam vervolgens het stokje over en informeerde de wielrenners over de stand van zaken. Hij memoreerde onder meer de werkzaamheden die al achter de rug zijn zoals de sporthal en het vernieuwde voetbalwedstrijdveld evenals het nieuwe tennispark, dat eveneens bijna gereed is.

Fysiotherapeut Coen Hermans uit Ospel legde vervolgens uit wat de optimale houding op de fiets is om meer fietsplezier te krijgen en om efficiënter te fietsen.

Uitsmijter was het onderzoek van Gil Peeters van WattCycling in Roermond. Hij stelt dat je door wielrennen niet alleen energieker maar ook sneller van begrip wordt en daardoor sneller kunt leren. ,,Er is een relatie tussen fysieke training en cognitieve training”, zegt hij. ,,Je kunt in 18 weken tijd lichamelijk gezonder worden en tegelijkertijd beter leren.” Peeters zoekt wielrenners die deel willen nemen aan het onderzoek.