Aanleg nieuwe tennisvelden op 't Maasveld

Datum: 23 januari 2023

Op het Neerse sportpark Open Club 't Maasveld in de gemeente Leudal is gestart met de aanleg van vier nieuwe tennisvelden. Ze komen te liggen tussen de sporthal en het voetbalveld. De aanleg van de nieuwe tennisvelden is de derde fase van de herontwikkeling van het sportpark.

De eerste fase was de aanleg van een nieuwe wedstrijdvloer en de uitbouw van de bestaande sporthal. Dit heeft plaatsgevonden in 2020 en heeft inmiddels geleid tot een intensiever gebruik van deze sportaccommodatie. Onder meer door zaalvoetballers, handballers en volleyballers uit de hele gemeente Leudal.

De tweede fase bestond uit het vergroten en opnieuw inzaaien van een bestaand voetbalveld langs de Maasweg. Hierdoor is dit veld groot genoeg voor het spelen van wedstrijden. Langs dit veld is nieuwe omrastering en verlichting aangebracht. Deze klus is afgelopen jaar gerealiseerd.

All Weather-banen

De vier nieuwe tennisvelden komen in de plaats van de bestaande velden achter zwembad 't Ligteveld. Deze locatie vervalt straks om plaats te maken voor de geplande 800 meter lange wielerbaan en het Bike Park van 1,5 hectare groot. De tennisvelden worden uitgevoerd als zogeheten all weather-banen. Dat betekent dat ze zomer en winter bespeeld kunnen worden. Deze banen zijn onderhoudsvriendelijker en beter bestand tegen regen en vorst dan traditionele tennisbanen. Naar verwachting zijn de nieuwe tennisvelden in april gereed. Dat begint traditioneel het competitie-seizoen.