Matti (27) beweegt je niet stil te staan

Datum: 8 september 2022

Nooit gesport? Durf je niet? Kan ik het wel? Dat soort vragen komen vaak op bij 50-plussers die amper bewegen, laat staan sporten. 

Nu is de kans om die ene stap te zetten. Wat dat is bewegen: van plaats veranderen oftewel niet stilstaan. Zo simpel is het. Een stapje maar.....

Je staat er niet alleen voor. Matti van den Elzen (27) helpt je. In de sporthal van Open Club 't Maasveld. Heel dichtbij huis dus. Matti is opgeleid als sportleraar bij CIOS en heeft een sportachtergrond. Ze werkt bij Negen in Meijel. Dat is een bedrijf dat mensen over de drempel helpt meer te bewegen en sporten

,,We richten ons met name op 50-plussers, " zegt Matti. ,,Op mensen die zich niet prettig voelen om naar een sportschool of sportclub te gaan.  Om welke reden dan ook. Wij kijken samen wat ze willen en kunnen, in kleine groepjes. We doen dat in de sporthal en geven ook huiswerk mee. Als de vonk overslaat kunnen we hen verwijzen naar het reguliere beweeg- en sportaanbod." 

,,Het beweegprogramma van Negen past precies in de open club-filosofie van 't Maasveld, " zegt voorzitter John van Haeff van stichting 't Maasveld. ,,Het sportpark is er voor iedereen. Van jong tot oud, met of zonder beperking, sporter of geen sporter. Iedereen is welkom. Maasveld is een multifunctioneel, sociaal en levendig park."