Rabobank helpt Zwembad Ligteveld Neer

Datum: 5 mei 2022

Het Neerse openluchtzwembad ‘t Ligteveld op sportpark ’t Maasveld is over een tijd praktisch helemaal energieneutraal door de aanschaf van zonnepanelen. Rabobank Peel, Maas en Leudal betaalt maar liefst de helft van de kosten.

Die boodschap had Rabo-directeur Guul Smeets vandaag voor het bestuur en vele vrijwilligers van het zwembad. De bank had een speciale actie om maatschappelijke gebouwen in haar werkgebied te verduurzamen door 50% van de kosten voor zonnepanelen voor haar rekening te nemen. ,,We moeten naar een andere wereld, “ zegt Guul Smeets. ,,We moeten stoppen met fossiele energiebronnen.”

Er hadden zich in totaal tien deelnemers gemeld voor de actie, maar het Neerse zwembad, de voetbalclub van Maasbree en het Jozefhuis voor dagopvang in Roggel kregen verreweg de meeste stemmen van leden en klanten van de Rabobank.

Het zwembad in Neer heeft vijf jaar geleden al maatregelen genomen om de jaarlijkse energiekosten te verminderen door de plaatsing van warmtepompen. Deze installatie draait niet op gas maar op elektriciteit. Met de zonnepanelen kan straks voldoende stroom gemaakt worden voor het volledige elektriciteitsverbruik van het zwembad.

Zwembad ’t Ligtveld krijgt jaarlijks circa 12.000 bezoekers uit Neer en omliggende plaatsen zoals Heythuysen, Roggel, Horn en Kessel-Eik. ,,We runnen het zwembad met circa 30 tot 40 onbetaalde vrijwilligers. Alleen de badjuf moeten we betalen,” zegt zwembadbestuurslid Johan Kooiman.

Fotobijschrift: Rabo-directeur Guul Smeets overhandigt de cheque voor de aanschaf van zonnepanelen aan bestuur en vrijwilligers van zwembad ’t Ligteveld in Neer.