Volleyballers heel blij met Maasveld

Datum: 11 oktober 2021

Voorzitter Thieu Hendriks van de Neers-Roggelse volleybalclub Accretos is duidelijk.

,,We zijn heel blij met ‘t Maasveld.” zegt hij. ,,Voorheen moesten we met onze 240 leden noodgedwongen gebruik maken van diverse kleinere sportzalen in Roggel, Neer, Nunhem, Buggenum en Heythuysen. Sinds augustus kunnen we met diverse teams tegelijk onder één dak trainen van sporthal van ’t Maasveld. Nu ontmoeten we tijdens de trainingen ook meer andere Accretos-leden. Leden die we vroeger alleen zagen op toernooien of feestjes. Bovendien is er een goede tribune en kunnen we nu sponsors goed ontvangen.

Dat is voor ons dus een goede ontwikkeling. Maar dat niet alleen. Ook zijn wij druk bezig om nieuwe jeugdleden te werven. Zo hebben we onlangs in sporthal ’t Maasveld een heel geslaagde wervingsactiedag gehad voor de jeugd tussen de zeven en dertien jaar. Iedereen was enthousiast. Het leverde ons zeventien nieuwe jeugdleden op.”

Zijn er dan geen minpunten te benoemen?

,,Jawel,” zegt Thieu. ,,Ik denk dat de zaal nog niet helemaal klaar is. De zaal is nu nogal lawaaiig, vooral tijdens wedstrijden. Het zou nuttig zijn om nog iets aan geluiddemping te doen. En de douchgelegenheid en kantine is nu nog redelijk beperkt. Maar ik begrijp daaraan wordt gewerkt.”

Accretos

Accretos is een Grieks woord voor samensmelting. Want dat is Accretos. De huidige volleybalclub is ontstaan uit een fusie tussen de Neerse volleybalclub Nevoc en de Roggelse evenknie Vinciat, twintig jaar geleden. Accretos behoort nu tot de grotere volleybalverenigingen in Zuidoost-Nederland. Binnen de gemeente Leudal is het een van de grootste binnensportclubs. De gemeente Leudal heeft Accretos bij de verhuizing naar Neer dan ook geholpen met de aanschaf van nieuw materiaal en trainingsspullen.

Fotobijschrift:

Thieu Hendriks (63) uit Roggel is sinds september 2020 voorzitter van de Roggels-Neerse volleybalclub Accretos. Hij volleybalt zelf al ruim veertig jaar. Thieu Hendriks is daarnaast paardenliefhebber en ook actief springruiter.