Sportleiderschool kijkt naar Maasveld

Datum: 27 september 2021

Het opleidingsinstituut voor sportleiders CIOS (Sittard/Venlo) bekijkt de mogelijkheden om sportpark ’t Maasveld in Neer te gebruiken als onderwijsplaats voor theorie en praktijk.

Dat bevestigt Eric Wishaupt, onderwijskundig leider bij CIOS in Venlo en Sittard. ,,We zoeken op vele fronten vernieuwing van ons onderwijs,” zegt hij. ,,Doel is theorie en praktijk op bepaalde plekken in Limburg te combineren.  Onze studenten zitten nu eenmaal niet graag de hele dag in de schoolbanken.”

CIOS brengt dit al in de praktijk op sportlandgoed De Haamen in Beek. ,,Onze studenten krijgen dan ’s morgens in een ruimte theorie, die ze ’s middags direct in de praktijk kunnen brengen. Bijvoorbeeld door les te geven aan schoolkinderen of door met ouderen of gehandicapten aan de slag te gaan met bewegingsoefeningen. Wishaupt denkt dat volgend jaar de beslissing valt of CIOS definitief naar ’t Maasveld komt.

Stichting ’t Maasveld is blij met het initiatief. ,,Het past precies bij de Open Club-filosofie van ’t Maasveld,” zegt voorzitter John van Haeff. ,,Maasveld is een park waar sport, bewegen, zorg en onderwijs elkaar ontmoeten.” De stichting is al bezig om het bestaande sportpark geschikt te maken voor deze ambitie.

Zo is de bestaande sporthal reeds flink vertimmerd en voorzien van een gloednieuwe sportvloer. De sporthal is ook een stuk groter gemaakt en voorzien van nieuwe verlichting en geluidapparatuur. Daarnaast komen er buiten nieuwe sportvelden, een nieuw terrein voor de ruitervereniging en een nieuwe accommodatie. Ook komt er een veilige wieleromgeving in de vorm van een 800 meter lange wielerbaan met een 1,5 hectare groot mountainbike en cyclocross parcours. In totaal veertig verenigingen en partners gaan gebruik maken van het sportpark in Neer, gemeente Leudal.