Onacceptabele actie richting paardenbezitters

Datum: 22 januari 2020

Woensdag 22 januari werden paardenbezitters in Neer opgeschrikt door een dreigbrief, waarin wordt gedreigd hun paarden iets aan te doen als ze meewerken aan de komst van een wielerbaan op sportpark ’t Ligteveld in Neer, 't Maasveld.

John van Haeff, voorzitter 't Maasveld: "Zo’n brief gaat echt te ver, veel te ver! We betreuren ten zeerste dat paardeneigenaren deze brief hebben ontvangen. Een dergelijke actie accepteren we niet! Het zou van lef tonen als de betreffende persoon/personen contact zoekt/zoeken met ’t Maasveld. Daar waar diverse paardenliefhebbers, via Rijvereniging Neer als één van de bijna veertig samenwerkingspartners, deel van uitmaken. We staan open voor (kritische) vragen, geluiden en suggesties. Niet via deze weg. Wel in een gesprek."

Vanuit 't Maasveld is er inmiddels contact geweest met enkele briefontvanger(s) en het bestuur van de Rijvereniging Neer om hen een hart onder de riem te steken. 

En met nog een verzoek vanuit Rijvereniging Neer: "Er zijn meerdere mensen in Neer die deze brief hebben ontvangen. Bij dezen het verzoek dit te melden bij Politie Leudal.

Zie hier het artikel in De Limburger. Met o.a. een reactie van één van de ontvangers van de brief en de Rijvereniging Neer.