Galm Fitheidtest groot succes

Datum: 19 maart 2019

21 februari vond in Gemeenschapshuis de Haammaeker in Neer de gratis Fitheidstest voor alle 65 plussers van Neer, Buggenum en Nunhem plaats. Meer dan 100 65 plussers maakten gebruik van het aanbod en ondergingen deze dag de Fitheidstest. Met metingen van  het uithoudingsvermogen, kracht, reactievermogen, lenigheid, balans/evenwicht, coördinatie, bloeddruk en het BMI (Body Mass Index). Iedere deelnemer ontving vervolgens op basis van zijn of haar uitslag een advies van de aanwezige leefstijladviseurs en/of fysiotherapeuten. En met succes want ongeveer 25% heeft zich nu aangemeld voor het introductie/kennismakingsprogramma, waar deelgenomen kan worden aan verschillende vormen van bewegen in groepsverband. Daarna volgt een vervolgprogramma van 20 weken, waarna deelnemers een keuze maken uit het scala van sportieve activiteiten dat hen goed past.

De Fitheidstest is een initiatief van onze samenwerkingspartner Seniorenvereniging Neer in samenwerking met Seniorenvereniging Nunhem, Seniorenvereniging Buggenum, Gemeente Leudal, Leudal Energiek en Huis voor de Sport Limburg.

Op 10 oktober 2019 staat de fitheidstest voor de 65-plussers van Horn en Haelen gepland.

De landelijk subsidie ‘Sportimpuls’ is toegekend aan Leudal, de fittest voor 65 plussers is de start van het toegekende beweeg- en sportstimuleringsprogramma voor 65-plussers in de kernen Buggenum, Nunhem, Neer, Haelen en Horn. Dit programma maakt deel van de effectief bewezen GALM aanpak. GALM brengt en houdt senioren in bewegen, landelijk zijn er al meer dan 50.000 mensen blijvend in beweging gekomen en al meer dan 20 Limburgse gemeenten hebben deelgenomen aan het GALM programma. Kijk voor meer informatie op www.galm.nl.