Werk aan de winkel op sportpark ’t Maasveld

Datum: 9 mei 2022

2e fase van start: trainingsveld wordt wedstrijdveld
Het bedrijf Topgrass uit het Brabantse Sint Odenrode is vanmorgen gestart met de complete vernieuwing van het trainingsveld van de Neerse voetbalclub RKSVN op sportpark ’t Maasveld. Op dit veld, pal naast de Maasweg, werd decennialang alleen getraind. Nu wordt het omgetoverd tot een heus wedstrijdveld met alles erop en eraan.

RKSVN-voorzitter Rick Beurskens is blij dat het werk nu van start gaat. ,,Dit veld was echt dringend aan vernieuwing toe,’ zegt hij. ,,We konden het veld vaak niet gebruiken door wateroverlast en modder.” En de Neerse voetbalclub heeft het veld dringend nodig. RKSVN groeit en bloeit en telt momenteel bijna 500 leden met vele jeugd- en dameselftallen.

Trainingsveld wordt wedstrijdveld
Projectleider Martin Lemmen van ’t Maasveld: ,,We gaan het huidige veld eerst helemaal frezen, boomstronken verwijderen en daarna het veld een stuk groter maken. Daarna komt er grondverbeteraar in de bodem. Daarmee brengen we niet alleen voedingsstoffen in de grond maar wordt het ook beter waterdoorlatend.”

De gehele klus duurt ongeveer vier weken. Dat wil zeggen; grondbewerking, nieuwe omheining, nieuwe beregening, kabels verleggen voor de lichtmasten met ledlampen en de inzaai van nieuw gras. Verwacht wordt dat het vernieuwde veld eind september bespeelbaar is.

Toegang wordt verlegd
Met de vernieuwing van het speelveld zal ook de toegangsweg naar de kantine enkele meters worden verlegd. In verband hiermee wordt de huidige toegangspoort aan de zuidzijde verplaatst. Ten behoeve van zowel sporters als bezoekers wordt de oversteekplaats over de Maasweg - tussen Eikenlaan en Baand - naar het sportpark veiliger gemaakt.

Met de aanpak van dit voetbalveld wordt de tweede fase ingeluid van de algehele aanpak van het sportpark ’t Maasveld met medewerking van de gemeente Leudal, de Provincie Limburg en de betrokken sportclubs, inclusief zwembad ‘t Ligteveld. Vorig jaar werd de sporthal reeds vernieuwd en vergroot waardoor deze momenteel intensiever kan worden gebruikt en voor meer sporten geschikt is.

In een volgende fase dit jaar en in 2023 wordt de rest van het plan uitgevoerd, zoals het verplaatsen van de tennisvelden en de rijvereniging, de aanleg van een kunstgrasveld voor de voetbalclub evenals een 800 meter lange wielerbaan met Bike Park van 1,5 hectare. Ook gaan binnensporters, tennissers en voetballers samen gebruik maken van één accommodatie.