Open Club ’t Maasveld Leudal op L1-tv

Datum: 14 oktober 2020

De Limburgse regionale omroep L1 zendt komende vrijdag 16 oktober om 17.10 uur een documentaire uit over Open Club ’t Maasveld in Leudal. Open Club ’t Maasveld is uniek omdat er maar liefst veertig partners samenwerken om in Midden-Limburg nu en in de toekomst vitale dorpskernen te houden.

In de documentaire komt onder meer vrijwilliger en bestuurslid Har Bots van voormalig sporthal ’t Ligteveld uitvoerig aan het woord, evenals voorzitter John van Haeff van de stichting ’t Maasveld.

Open Club ‘t Maasveld is een burgerinitiatief van vrijwilligers. Doel is een gezamenlijke droom verwerkelijken; een plek waar sport, bewegen, onderwijs, cultuur en zorg elkaar ontmoeten. Waar jong en oud, met beperking of geen beperking, sporter en geen sporter actief kan zijn op eigen niveau. Waar men elkaar ontmoet en plezier met elkaar beleeft. 

De stichting ’t Maasveld beijvert zich dit in goede banen te leiden en heeft reeds de eerste stappen gezet in de verdere ontwikkeling van het sportpark van maar liefst tien hectare groot. Wekelijks maken nu al vele inwoners van Midden-Limburg gebruik van het park. Het aantal groeit door verbetering van infrastructuur en accommodaties op het park. Daarmee is recent een start gemaakt nadat de gemeente Leudal en de Provincie Limburg hun steun hebben uitgesproken voor dit zeer unieke project.

Uitbouw Sporthal
Zo is onlangs de bestaande sporthal voorzien van een nieuwe sportvloer en is inmiddels een start gemaakt met de uitbouw van de sporthal door Geelen Vastgoed & Bouw. Voorts is de bouw van een 800-meter lange wielerbaan voorzien ten behoeve van de vele Midden-Limburgers, die de wielersport beoefenen. Deze baan kan tevens dienstdoen als wedstrijd- en trainingsbaan voor skeelers. Daarnaast wordt een nieuwe accommodatie gebouwd voor de ruitersporters naast het huidige park en krijgt voetbalvereniging RKSVN een wedstrijdveld van kunstgras. Voor LTV Neer zijn nieuwe all-weather tennisvelden voorzien en voor Zwembad Ligteveld wordt een nieuwe kleed/douche-voorziening gebouwd onder een vernieuwde tribune van RKSVN.

De L1-uitzending vrijdagmiddag is in het kader van het project WijZijnLimburg, een samenwerking van L1, de Provincie Limburg en de stichting WijZijnLimburg. Doel hiervan is te laten zien welke nieuwe initiatieven er in Limburg zijn om de leefbaarheid in stad en platteland te verbeteren. De documentaire is gemaakt door Paul Verstegen Productions in Landgraaf.

 

Meer info via: 

https://www.limburg.nl/actueel/nieuws/nieuwsberichten/2020/september/limburg-ontmoet/

https://l1.nl/wijzijnlimburg-inspireert-en-helpt-vrijwilligers-159756/