Overleg met gebruikers ‘verdere samenwerking werkt vruchten af’

Datum: 8 juli 2020

Maandag 6 juli namen we de primaire gebruikers (Stichting Spantenhal Neer, RKSVN, Rijvereniging Neer, Zwembad ’t Ligteveld en LTV Neer) mee in de stand van zaken en vervolgplanning van ’t Maasveld. Gastheer van dit overleg dat ieder kwartaal plaatsvindt, was deze keer tennisclub LTV Neer. Aan de hand van de sfeerimpressies namen we de gebruikers mee hoe het park er in de toekomst, in grote lijnen, uit komt te zien. En natuurlijk stonden we stil bij het positieve raadsbesluit voor de veilige wieleromgeving op ’t Maasveld. Daarnaast spraken we o.a. over wat we wanneer gaan doen (fysiek) en over de samenwerking nu en in de toekomst. Met een super mooie uitkomst qua samenwerking die direct vruchten gaat afwerpen! 

Fasering: rond zomer 2022 gehele park gereed
De komst van de veilige wieleromgeving heeft impact op de fasering van de verdere realisatie van het park. Wat onveranderd blijft, is de oplevering van de gerenoveerde sportvloer in Sporthal ’t Maasveld: deze is beschikbaar vanaf september 2020. De verbinding tussen de hal en het clubgebouw van RKSVN, waaronder de uitbreiding van de kleedlokalen, volgt nu later. We gaan zorgvuldig om met het beschikbare, taakstellende budget. Dat vraagt om keuzes te maken. De focus ligt nu eerst op de sportvloer in de sporthal. Daarna op de buitenruimte zodat er voor alle gebruikers toekomstbestendige voorzieningen zijn. Daarop volgt het centrale gebouw. Naar verwachting is ’t Maasveld in de zomer van 2022 helemaal gereed.

Verdere samenwerking werpt direct vruchten af
‘Samen komen is een begin, samen werken is vooruitgang, samenblijven is succes’, is een uitspraak die we regelmatig gebruiken. Super mooi is de uitkomst van het overleg deze week, waarbij een verdere samenwerking direct vruchten kan afwerpen: de aanwezige partners gaan gezamenlijk kijken naar de zogenaamde BOSA-regeling. Niels van den Beucken, bestuur ‘t Maasveld: “Naast de publieke gelden zijn we ook op zoek naar private gelden en subsidies. BOSA is er daar één van. Het is subsidie voor de bouw, het onderhoud en het beheer van sportaccommodaties, én de aanschaf en het onderhoud van sportmaterialen.  Gezien de financiële drempelhoogte die er is, is het lastig om per individuele vereniging/stichting hiervoor in aanmerking te komen.  Maar door de krachten te bundelen via ‘t Maasveld, levert dat aanzienlijke besparingen (duizenden euro’s) op.” De aanwezigen waren enthousiast over de regeling en gaan het in hun besturen bespreken. Voor 1 september geven ze deelname aan bij ’t Maasveld. Het verzoek aan de overige partners volgt. 

Tijdens de bijeenkomst kwamen ook nog enkele (uitwerkings)suggesties voor de inrichting van het park aan bod. Daar gaan we mee aan de slag.  De komende maanden volgen ook nog gesprekken met de overige gebruikers van de buitenruimte en de gebruikers van Sporthal ’t Maasveld.

’t Maasveld, van idee naar werkelijkheid!