Vele samenwerkingsovereenkomsten ondertekend

Datum: 26 oktober 2017

Hoe mooi is om te zien dat vele verenigingen de meerwaarde zien en ook al ervaren van Park Leudal-Oost, de eerste Open Club van Limburg. Vanuit de Stichting Park Leudal-Oost willen we niet alleen bestaande gebruikers van het huidige sportpark ’t Ligteveld in Neer een plek bieden, maar ook nieuwe gebruikers. 12 december 2017 neemt de raad van de gemeente Leudal een besluit over het doorgaan van Park Leudal-Oost. Met het oog op die besluitvorming vraagt de raad verklaringen over de deelname van verenigingen aan Park Leudal-Oost. Fred van der Leeden, Park Leudal-Oost: “Afgelopen weken hebben vele verenigingen en organisaties de samenwerkingsovereenkomst al ondertekend. We zijn vol vertrouwen naar de toekomst! Met deze overeenkomsten vinken we weer een eis van de gemeenteraad af!”

In het voorjaar van 2015 tekenden diverse partijen een intentieverklaring ter ondersteuning van het burgerinitiatief Park Leudal-Oost. De nieuwe samenwerkingsovereenkomst is met hulp van de gemeente opgesteld. Fred: “Momenteel maken we (Edwin van Pol, Thies aan den Boom, Pieter Derikx, Fred van der Leeden en Bas Keltjens) daarmee een ronde langs de diverse huidige en toekomstige gebruikers. Het doet ons goed om te zien, dat vele partijen het initiatief Park Leudal-Oost ondersteunen en de ambities onderschrijven. Thies vult aan: “Op onze ronde hoor ik ‘als we er maar niet op achteruitgaan qua voorzieningen en financieel’. Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst geven ze aan dat ze bereid zijn deel uit te maken van een groter geheel. Onderlinge afstemming en samenwerking horen daarbij. Om, naast gezamenlijke activiteiten, ook de eigen activiteiten en de eigen identiteit zoveel mogelijk te kunnen behouden.” De verenigingen onderstrepen het belang van het gezamenlijk gebruik van de toekomstige accommodatie en faciliteiten zoals kleedlokalen en horecagelegenheid voor het goed functioneren van Park Leudal-Oost.

Toekomstbestendigheid loopt als een rode draad door alles heen. De komende twee weken hebben we nog enkele verenigingen en organisaties te gaan. Samen staan we sterker. Pieter sluit af: “Verenigingen vol vertrouwen, nu nog op gemeenteraad kunnen bouwen.”