Kansrijke ontwikkeling 800 meter lange wielerbaan op Park Leudal-Oost

Datum: 24 oktober 2017

De wegen van Park Leudal-Oost en de regionale wielerbaan komen, na eerdere verkenningen, weer samen. De initiatiefnemers van Park Leudal-Oost en deel vanuit de ”Wielerbaan Haelen”, onderzoeken momenteel de mogelijkheden om een 800 meter lange wielerbaan op Park Leudal-Oost in Neer te huisvesten. “Een kansrijke ontwikkeling voor, alsnog, een veilige wieleromgeving in Midden-Limburg, blijkt uit de verkenningen afgelopen maanden”, aldus Edwin van Pol namens Stichting Park Leudal-Oost en Huub aan den Boom namens de initiatiefgroep “Wielerbaan Haelen”.

Het merendeel van de betrokken wielerverenigingen bij het eerdere wielerinitiatief in Haelen, sluiten zich inmiddels aan bij de komst van de wielerbaan in Neer. Samenwerkings-overeenkomsten met  Wielerclub Midden-Limburg én meerdere wielerverenigingen in Midden- en Noord-Limburg zijn inmiddels in de maak. Ook diverse reeds betrokken verenigingen bij Park Leudal-Oost, zoals de voetbalclub RKSVN, hebben zich inmiddels positief uitgesproken over de combinatie met de wielerbaan. “Een win-win-situatie voor beide initiatieven,” aldus Huub aan den Boom. 

Win-win-situatie
Daar waar Neer eerder buiten beeld bleef bij verdere verkenningen, leert voortschrijdend inzicht dat Park Leudal-Oost alsnog in beeld komt als geschikte plek voor de wielerbaan. “De komst van de wielerbaan op Park Leudal-Oost is een goede manier om de vele tijd en energie die de initiatiefnemers oorspronkelijk in een baan in Haelen stoken, alsnog tot een succes te maken,” vertelt Huub aan den Boom. “En voorziet vooral ook in een nijpende behoefte aan veilige trainingsgebieden voor onder andere het groeiend aantal (jeugd)leden, zoals de voorzitter Ruud van den Heuvel van Wielerclub Midden-Limburg onlangs in De Limburger uitte, vervolgt Huub.”  Edwin van Pol vervolgt: “Anderzijds versterkt het de plannen van Park Leudal-Oost, zowel in functionaliteit, clustering en exploitatie. Met de komst van de wielerbaan én het verlichte mountaibikeparcours kan nog meer dan voorheen gesproken worden over een veilige omgeving.”

Kansrijk aldus oud-wielrenner Frans Maassen
Oud-wielrenner Frans Maassen werkt al jaren met Huub aan den Boom en anderen samen aan de komst van een ‘veilige wieleromgeving’ in Midden-Limburg. Ook Frans ziet de komst van de wielerbaan op Park Leudal-Oost als een kansrijke ontwikkeling.

De komende tijd werken de burgerinitiatieven de varianten verder uit. Vanzelfsprekend betrekken we de diverse toekomstige gebruikers van Park Leudal-Oost en omwonenden hierbij.

Edwin en Huub: “Wij zijn er van overtuigd: Samen met de gemeente Leudal (en Provincie Limburg) wordt de langgekoesterde droom om een veilige wieleromgeving in Midden-Limburg te creëren, werkelijkheid.

 

Foto: 

Huub aan den Boom (namens Wielerbaan Haelen, links) en Edwin van Pol (namens Stichting Park Leudal-Oost, rechts) bekrachtigen samenwerking.