Op koers naar besluitvorming gemeenteraad

Datum: 16 december 2016

De voorbereidingen en vooral de ambtelijke afstemming intern Gemeente Leudal liggen op koers en zien er goed uit. Het collegeadvies inclusief raadsvoorstel zijn inmiddels in voorbereiding. Daar hebben we samen, medewerkers van de gemeente Leudal en vertegenwoordigers van Park Leudal Oost, afgelopen maanden intensief naar toegewerkt!

Ben er bij!
30 januari 2017 staat Park Leudal Oost op de agenda van de commissies en 14 februari 2017 is de behandeling in de gemeenteraad. We kijken er vol goede moed naar uit! 
En hopen die avonden met zoveel mogelijk van de betrokken verenigingen o.a. AccretosRKSVNZVV de GastronoomBuitengewoon SportiefBC onder ons neerTC 't Naers PelotonLRV de NeerHBV Vriendschap en Strijd NeerZwembad 't Ligteveld Neer#Judoclub Sei-Do, PC Neer#LTVNeer, SVVH Handbal en hun leden, Park Leudal Oost te vertegenwoordigen! Ook in aanloop naar, via hun eigen kanalen, wegen.

Wat hebben we afgelopen tijd zoal gedaan?
Vanaf september kwamen medewerkers van de gemeente Leudal en vertegenwoordigers vanuit Park Leudal Oost wekelijks bij elkaar. Zo is er een rekenmodel (vastgoedmatrix) ontwikkelt dat rekening houdt met verschillende scenario’s. Daarbij kijken we onder andere naar:
− huidige situatie (jaarlijks onderhoud, groot onderhoud en vervangingsinvesteringen)
− situatie met nieuw centraal gebouw (kosten gemeenten en opbrengsten)
− diverse financieringsmogelijkheden

Want, naast het uitgangspunt 'bovenlokale functie' (zie eerder bericht vandaag) hebben we nog met een ander gemeentelijk uitgangspunt van doen: de gemeente streeft niet naar het eigendom van maatschappelijk vastgoed.

Eind november 2016 was een opiniërende vergadering met fractiespecialisten van politieke partijen in de gemeente Leudal over het Park Leudal-Oost. Naast een update was er alle ruimte voor een open gesprek over Park Leudal-Oost. Fijn! 

Op naar 30 januari en 14 februari!

Ondertussen gaan we gewoon door met allerlei voorbereidingen en ontwikkelingen met Park Leudal-Oost. Meer weten? Like onze Facebook-pagina Park Leudal Oost, meld je aan voor de digitale nieuwsbrief: http://www.parkleudaloost.nl/index.php?pagina=contact of kijk op www.parkleudaloost.nl