Vrijwilligers zijn onmisbaar

Datum: 5 maart 2016

Op 16 februari organiseerde de stichting Park Leudal-Oost een avond voor de vrijwilligers van de verenigingen die actief zijn op en rond Sportpark ’t Ligteveld in Neer en van de toekomstige verenigingen. We waren te gast in de kantine van RKSVN. Uit de grote opkomst leiden we af dat Park Leudal-Oost leeft in Neer en omstreken. Een korte terugblik op deze avond.

Op de avond werd onder andere een presentatie gehouden over hoe de stand van zaken van Park Leudal-Oost. Daarbij kwam ook de toekomstige organisatie van Park Leudal-Oost aan bod, waarbij de vrijwilligers net zoals nu, onmisbaar zijn. ‘Kunnen we blijven doen wat we nu ook doen?’, was een veelgehoorde vraag.  En ‘Mogen we al beginnen met bomen kappen?’.

Samenwerking met zorg

Ook stelden Hilzijn en OZO zich voor. Er zijn plannen om in samenwerking met deze zorgpartners mensen met een beperking een zinvolle dagbesteding te bieden op het park. Park Leudal-Oost wil naast een sportieve ook een maatschappelijke ontmoetingsplek zijn.

Tijdens de avond waren er volop vragen zoals ’Hoe wordt de kantineopbrengst verdeeld?’ Vanzelfsprekend was er ook ruimte om ideeen aan te dragen. Over de bouw van de nieuw te bouwen accommodatie, kwam de vraag en suggestie: ‘Is er met Neptunus Structures gepraat in hoeverre zij in staat zijn een dergelijke accommodatie en/of tribune neer te zetten?’

Aanmeldingen en waardevolle inbreng

Al met al een geslaagde avond, zeker ook gezien de diverse aanmeldingen om ook in  de toekomst als vrijwilliger aan de slag te gaan op Park Leudal-Oost. En de waardevolle inbreng die wij mee nemen en waar we weer verder mee kunnen. Op weg van een gesloten naar een open park. Ook in het hier en nu kunnen we al iets voor elkaar betekenen.