Plannen: Verlicht MTB-park op Park Leudal-Oost

Datum: 5 maart 2016

Verlicht MTB-park op Park Leudal-Oost?

Uitgepijlde, duurzame MTB-routes in Midden- en Noord-Limburg?

Sport kent vele gezichten. Het mooie is dat Park Leudal-Oost ook de aandacht trekt van mountainbikers. Zo sterk zelfs dat enkele enthousiaste mountainbikers, waaronder Edwin van Pol en Roy van Rijt, zich sterk maken voor een verlicht MounTainBike-park op Park Leudal-Oost. Ook Bart Brentjens, oud Wereld- & Olympisch kampioen MTB, draagt het MTB-park een warm hart toe.

Edwin: “Momenteel onderzoeken we of de mogelijkheid er bestaat voor een verlicht MounTainBike-park op Park Leudal-Oost. Qua ruimte kan het in ieder geval (zie afbeelding). Zo’n park is ideaal om te trainen, wedstrijden te houden, clinics te organiseren, enz. met alle voorzieningen er omheen.

Veiligheid

Roy: ”Veiligheid is hierbij zeer zeker een belangrijk speerpunt. Veel mensen werken overdag en kunnen ’s avonds in de winterperiode niet mountainbiken en die mogelijkheid willen wij straks iedereen kunnen bieden. Daarnaast kijken we of er mogelijkheden bestaan om MTB-routes vanaf Park Leudal-Oost te laten starten / eindigen, waarbij we het Leudal willen ontzien. Op deze manier kan iedereen het gehele jaar door in een veilige omgeving mountainbiken, waardoor ook de natuur ontlast wordt. Dit zou een prachtige aanvulling zijn op de reeds bestaande plannen. Wij gaan ervoor!”

Steun Bart Brentjens

Bart Brentjens, oud Wereld- & Olympisch kampioen MTB en tegenwoordig teammanager van zijn eigen MTB-team (http://www.mountainbikeracingteam.com/) ondersteunt deze plannen en ziet een grote potentie in deze voor het mountainbiken in Midden- en Noord-Limburg. Bart:”Des te meer mogelijkheden er bestaan voor MTB’en in een veilige omgeving, middels een MTB-park en uitgepijlde, duurzame MTB-routes, des te beter.”