Samenwerken aan het 'hier en nu'

Datum: 14 september 2015

Park Leudal-Oost werkt niet alleen aan de toekomst op de langere termijn, maar ook aan de korte termijn. Ruud Boonen, namens de Beheerstichting Park Leudal-Oost: “We zien dat verschillende accommodaties waaronder In d’n Haammaeker, de Spantenhal en Zwembad ’t Ligteveld, het niet makkelijk hebben. Indien de Spantenhal zou sluiten voordat het Park Leudal-Oost realiteit is, ondermijnt dit de kansen voor het park. Nog los van de gevolgen die dat heeft voor de betreffende binnensportverenigingen. De Beheerstichting neemt daarom het initiatief om op korte termijn te komen tot een nauwe samenwerking met onder andere In d’n Haammaeker, Spantenhal en Zwembad.

“De besturen van diverse verenigingen zijn al langer betrokken bij Park Leudal-Oost.  Dat gaat vooral over de (verdere) toekomst. We willen ook het ‘hier en nu’ bij de kop pakken.” Komende tijd (vanaf aanvang sportseizoen 2015/2016) vinden er verdere oriënterende gesprekken plaats om de bereidheid van de stichtingen te verkennen om te gaan samenwerken op inhoud, beheer en exploitatie. Wij zijn er vanuit de Beheerstichting van overtuigd dat we samen veel sterker staan. En dat geluid krijgen we ook vanuit de anderen terug.

Pieter Derikx, lid van Zaalvoetbalvereniging De Gastronoom en lid van de projectgroep Park Leudal-Oost bevestigt dat: “Als je ‘t bekijkt vanuit het perspectief van de vereniging als zelfstandigheid en waar we naar toe moeten, is samenwerking de basis. Henry Ford drukte dat mooi uit: ‘Samen komen is een begin. Samen blijven is vooruitgang. Samenwerken is succes.’ Daar ben ik ook van overtuigd. We kijken uit naar de oriënterende gesprekken. Fred van der Leede is daarbij bereid gevonden als kwartiermaker voor de samenwerking op kortere termijn.

Fred van der Leeden één van de initiatiefnemers van Park Leudal-Oost, verteld het volgende: ''Om met elkaar te gaan samenwerken, kunnen we de hekken op het huidige sportpark symbolisch verlagen of helemaal verwijderen om zo de stap naar het toekomstige Park leudal Oost te verkleinen.''