Online reserveringen sporthal

Datum: 26 november 2019

Nu de verbouwing van Sporthal ’t Maasveld (voorheen Spantenhal) er aan staat te komen, zetten ’t Maasveld en de Stichting Spantenhal Neer samen nog meer stappen vooruit in de toekomst. En daarbij hoort natuurlijk ook het makkelijk kunnen reserveren van de sporthal. Dit kan vanaf nu online, via deze website van ’t Maasveld: https://www.hetmaasveld.nl/.

De Stichting Spantenhal Neer, die momenteel de sporthal runt, beschikt over een sterk verouderde website. De reserveringen gingen tot op heden telefonisch of per mail. Met het oog op de te renoveren hal en de regelmatige verzoeken voor beschikbaarheid, heeft de stichting met hulp van Wabbes Media & Design, een online reserveringssysteem ontwikkeld. Deze heeft een plek gekregen op de website van ’t Maasveld. Zo kunnen geïnteresseerde verenigingen makkelijk reserveringen maken. Binnen- en buitensport-verenigingen uit diverse dorpen, zoals Neer, Roggel, Haelen, Nunhem, Heibloem en Kessel weten al vele jaren goed de weg te vinden naar de sporthal. Daarnaast zijn er diverse bedrijventeams zoals van Nunhems/BASF en DHL die de hal gebruiken voor onder andere zaalvoetbal.

Sport onder jeugd stimuleren
De Stichting Spantenhal Neer vindt het belangrijk om sporten onder jeugd te stimuleren. Voor jeugd tot en met 18 jaar geldt een gereduceerd tarief in de periode van 1 december 2019 tot en met 28 februari 2020 van maandag tot en met vrijdag. Dit gereduceerde tarief is niet geldig op zater-, zon- en feestdagen.

Evenementen, recepties en concerten
In de sporthal vinden ook met enige regelmaat evenementen, recepties en concerten plaats. Zoals Marleen Rutten in Concert, BCL Carnavalstreffen, Lightfield Festival, Blessed Festival en P&M Liedjes Festival. Ook voor bedrijfspresentaties, shows voor kleindieren en recepties voor o.a. verenigingen is de hal geschikt. Zo was tijdens het Oud Limburgs Schuttersfeest in Neer de hal in gebruik voor genodigden. Het buitenterrein kan ook als locatie gebruikt worden. Voor het gebruik van de sporthal voor evenementen, recepties, concerten of anders, kunnen geïnteresseerden mailen naar info@sporthal-ligteveld-neer.nl.elkomen.

Beschikbaarheid
In verband met de renovatie is de sporthal niet beschikbaar tussen 27 april 2020 en 3 september 2020. De gerenoveerde sporthal, met onder andere een nieuwe vloer, is voor het nieuwe sportseizoen in september 2020, gereed. Voor meer informatie en reserveringen van de sporthal: kijk op www.hetmaasveld.nl

Over Sporthal ’t Maasveld
Aan de rand van het dorp Neer, in de gemeente Leudal, ligt op huidige Sportpark ’t Ligteveld, Sporthal ‘t Maasveld. Door zijn karakteristieke ronde vorm is deze een opvallende verschijning. De Sporthal wordt gerund door SSN, wat betekent Stichting Spantenhal Neer, opgericht in 1990. De  hal komt voort uit de vroegere ballonhal. Door een storm is deze ballonhal verwoest en het werd snel duidelijk dat de hal in deze vorm niet meer terug zou keren. Zo heeft deze groep vrijwilligers de handen ineen geslagen om een nieuwe permanente accommodatie te realiseren. Een accommodatie die in 2020 wordt gerenoveerd met o.a. een nieuwe vloer en voor het nieuwe sportseizoen (september 2020) weer gereed is. De sporthal ligt aan de Maasweg en is bereikbaar via de hoofdingang van Sportpark ’t Ligteveld aan de Waije. Hier is ook ruime parkeergelegenheid aanwezig. Wilt u een gebruik maken van Sporthal 't Maasveld (de vroegere Spantenhal), reserveer hier dan direct: https://www.hetmaasveld.nl/

 

Foto: Dirty Daddies tijdens Lightfield Festival in Sporthal 't Maasveld in Neer. Foto: Lightfield Festival.

Foto: Zaalvoetballers in actie in Sporthal 't Maasveld in Neer. Foto: Zaalvoetbalvereniging De Gastronoom.