Inspraak bij Statencommissie provincie Limburg

Datum: 25 november 2019

Afgelopen vrijdag 22 november 2019 vergaderde de Statencommissie Cultuur & Samenleving van de Provincie Limburg over het beleidskader sport 2020 – 2023. Een kans die wij natuurlijk aangrepen om onze ambities met de Veilige Wieleromgeving Leudal in te brengen. John van Haeff, voorzitter van ’t Maasveld, droeg daarbij een inspraaknotitie voor. En ook wethouder Martens, die namens het college van de gemeente Leudal het plan steunt, voerde het woord.

John van Haeff: “Als ook de provincie ‘ja’ zegt, tegen de aangevraagde bijdrage voor de Veilige Wieleromgeving Leudal, kan de laatste blinde vlek voor een regionale dekkende infrastructuur voor veilige wieleromgevingen in Limburg ingevuld worden. Zo maakt de provincie ook haar ambitie vanuit het Limburgs Wielerplan 2015 – 2020 waar. “

Met ’t Maasveld op naar een regionaal dekkende infrastructuur voor veilige wieleromgevingen en veilig fietsplezier voor vele wielrenners, mountainbikers en cyclocrossers en andere gebruikers en toeschouwers.

 

Naar verwachting vindt medio december 2019 nader overleg plaats met de gedeputeerde. Op naar een voorspoedige besluitvorming.